Omdat de feestdagen er weer aankomen leek het me leuk om een kaas-recept op http://www.lieke-site.jouwweb.nl/ te zetten.
Hier volgt een kaasfondue-recept.
Ingrediënten
Porties: 4
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 knoflookteentje, gesnipperd
- 100 gram shii-take, gesnipperd
- 3 el boter
- 1 flesje (Abdij-)bier à 3 dl
- 100 gram Gorgonzola
- 250 gram geraspte Leerdammer
- 350 gram geraspte oude boerenkaas
- 2 theelepels Marmite
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel Balsamico-azijn
- 2 eetlepels maïzena
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 min. › Bereiding: 15 min. › Klaar in: 25 min.
- Boter verhitten en de sjalot, knoflook en shii-take hierin 5 minuten zachtjes bakken. Niet bruin laten kleuren. Bier erbij gieten en in gedeeltes de kazen toevoegen, onder voortdurend roeren. Zodra alle kaas is gesmolten, de Marmite, mosterd en azijn toevoegen. Maïzena oplossen in 2 eetlepels water en hiermee de fondue binden.
- Serveren met onderstaande lekkernijen. Om lekker mee te dippen of tussendoor te knabbelen: gehalveerde sneetjes bruin stokbrood, stukken (bladerdeeg) soepstengel, geblancheerde broccoliroosjes, blaadjes Little Gem, stukjes venkel, stukjes bleekselderij, blauwe druiven, dadels.
Geplaatst door Lieke
Reactie plaatsen
Reacties
Hee Lieke!
Wat een leuk recept,
ik ben het meteen gaan maken.
Ik zou alleen nog iets meer kaas door de fondue doen, net leuk voor de finishing touch.
Ga zo door!
Romana